Jumalan rauhaa Sinulle

Lainaan alkuun Heikki Hilvoa; Emme ole Taivaasta käsin ohjelmoituja robotteja. Jumalan sallimus on vapauttamme tehdä päätöksiä, vääriäkin. Meillä on vastuu seurauksista. Ei pidä sotkea sallimusta johdatukseen. On hyvä rukoillen kysyä Jumalan tahtoa ja lukea Sanaa ja näin päästä sokean sallimuksen oikuista Jumalan johdatukseen.

Jos koet, että olet tehnyt vääriä valintoja elämässäsi, puhunut pahaa, tehnyt lähimmäiselle inhottavasti, olet ajatellut sellaista mitä kadut. Sinulla on nyt mahdollisuus katua, muuttaa mielesi ja pyytää Jumalalta, Luojaltasi anteeksi. Jos olet rikkonut lähimmäistäsi vastaan, häneltä on hyvä pyytää anteeksi. Näin sinä saat pahat asiat anteeksi, ja sitä kautta sinulle tulee rauha omaantuntoosi. (Kirjoitan joku päivä lisää omastatunnosta). Pyydä Jumalalta, että saisit uskoa kaikki virheesi anteeksi ja pyydä itsellesi mahdollisuutta uskoa myös anteeksianto omaan mieleesi. Jos rohkenet, voit myös sanoa ääneen, minä annan tämän elämäni (koko roskaläjän) sinulle Jeesus, ota vastaan minut. Kuuntele hiljaa mitä hän vastaa. Raamattu vakuuttaa Jeesuksen suulla, Johanneksen evankeliumissa 6: 37. Kaikki ne, jotka Isä minulle antaa, tulevat minun luokseni, ja sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois. 38. Enhän minä ole tullut taivaasta tekemään oman tahtoni mukaan, vaan täyttämään lähettäjäni tahdon. 39. Ja lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan, vaan viimeisenä päivänä herätän heidät kaikki.

Lisää rohkeita pyyntöjä.     Efesolaiskirje 1:17. Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet, 18. ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut, miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa 19. ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, 20. jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa, 21. ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa. 22. Jumala on alistanut kaiken hänen valtaansa ja asettanut hänet kaiken yläpuolelle seurakuntansa pääksi.

Sitten meille kaikille syntiä tehneille lupaus, että Kristuksen kautta Jumala pelastaa meidät ikuisesta kuolemasta.           Efesolaiskirje. 2: 4. Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, 5. että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu. 6. Jumala herätti meidät yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa ja antoi meillekin paikan taivaassa 7. osoittaakseen kaikille tuleville aikakausille, kuinka äärettömän runsas on hänen armonsa ja kuinka suuri hänen hyvyytensä, kun hän antoi meille Kristuksen Jeesuksen. 8. Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. 9. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.

Sitten vielä vähän niin kuin järjetön raamatun kohta. Nytkö muka tulisi iloita, kun maailma on kaaoksessa? Näin raamattu kuitenkin rohkaisee. Minä ainakin laitan käsiäni ristiin omasta ja muiden puolesta, teetkö sinäkin niin?  Filippiläiskirje 4:4. Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! 5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. 6. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. 7. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. 8. Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen.

Loppurukous: Anna Taivaan Isä meille rohkeaa ja luottavaista mieltä tämän kaaoksen keskellä. Anna syvä rauhasi ja luottamus sinun hyvään tahtoosi meitä luotujasi kohtaan. Anna meille rohkeutta kertoa sinusta lähimmäisillemme. Vapauta meidät pelosta ja kaikesta millä sielujemme vihollinen yrittää meitä masentaa. Aamen