Miksi ei kaikki mene aina ”putkeen”, eli on jos jonkinlaisia vastoinkäymisiä.

Vai onko sinulla ns. kohtuullinen elämä? Sopivasti on haastetta ja muutosta elämässä. Hyvä niin.

Kaikilla ei elämä kulje niin kuin toivoisi tai edes elämä olisi siedettävää.

On monenlaista epäonnistumista, vastoinkäymistä, sairautta, läheisten kuolemaa, siis ihan käsittämätöntä.

Mistä tämä johtuu ja miksi – onko tällä kaikella enää mitään väliä, järkeä.

Jumala loi ihmisen kuvakseen, mieheksi ja naiseksi hän loi meidät. Silloin ensimmäiset ihmiset elivät paratiisissa, ei ollut mitään sairauksia, kuolemaa ym. – kaikki oli hyvin.

Paratiisissa oli käärme, joka oli kavalin eläin, se sai ihmisen lankeamaan syntiin. No, tässä me nyt sitten ollaan, synnin täyttämässä maailmassa. Syntiä on hyvin monenlaista, mutta merkittävin synti on epäusko – ettei usko Jumalan lähettäneen Jeesusta meidän syntiemme sovittajaksi. Niin kuin Raamattu sanoo, jokainen voi uskoa Jumalaan, jos vain haluaa.

Jumala usein kysyy, haluatko uskoa minuun. Jotkut puhuvat etsikkoajasta. Vastoinkäymisten keskellä meillä on oiva tilaisuus miettiä mihin uskomme. Uskommeko itseemme, kyllä minä tästä selviän, en tartte apuja mistään. Tuo on sitä käärmeen kuiskailua.

Jumala loi meidän yhteyteensä, toistemme seuraksi ja kumppaniksi. Tämän yhteyden on synti katkaissut. Kun Jeesus kuoli ristillä, niin hän teki tämän yhteyden meidän vastaanotettavaksi sanoessaan; kaikki on täytetty!

Eli meillä on nyt täysi mahdollisuus tunnustaa syntimme Jumalalle, pyytää anteeksiantoa ja rauhaa sydämeen. Mikäli olemme epävarmoja, miten tämä oikein menee, niin ota yhteyttä uskovaan henkilöön, joka Jumalan antamalla Pyhän Hengen valtuudella kertoo sinulle, että saat uskoa kaikki syntisi anteeksi. Sinusta tulee uskon kautta Jumalan lapsi. Kun sinä olet Jumalan lapsi, niin sinulla on myös perintö odottamassa taivaassa. Sitä ei vie sinulta mikään maailman mahti – eikä edes kavalin käärme eli sielunvihollinen.  

Jumalan kanssa näkyy valoa putken päässä, siellä taivas siintää – olemmehan sinne menossa!