Taivas ja ……

Taivaasta joskus käytetään nimitystä kultakaupunki, mutta toisesta paikasta sanotaan: helvetti, tulikivijärvi, kadotus ja jne. Raamatun mukaan molemmat ovat totta.

Koska Jumala rakastaa meitä niin paljon, niin hän on antanut meille vapaan tahdon – hän ei pakota meitä. Jokainen siis voi itse valita miten elää – onko usko Jeesukseen sydämessä ja taivaspaikka hallussa, vai antaako elämän kuljettaa mihin vaan mieli tekee.

Vaikka kaikki olemme Jumalan luomia ja lunastamia, niin paholainen on valitettavasti niin voimakas, että se tulee meidän ja Jumalan väliin. Jos emme usko Jeesuksen lunastukseen paholaisen kavalien juonien takia, niin olemme hukassa. Paholainen saa meidät uskomaan mitä tahansa jälleensyntymisestä siihen, että kaikki noin vain pääsevät taivaaseen. Paholainen oli niin ovela jo paratiisissa, että Aatami ja Eeva lankesivat syntiin ja meissä on sen seurauksena se synnin ”juuri”, josta emme pääse eroon muuten kuin uskomalla Jeesuksen veren puhdistavaan voimaan.

Vaikka uskomme Jeesukseen, niin kuitenkin me lankeamme syntiin ja meitä voi sen vuoksi osoitella sormella – tuollainen uskovainen. Usko Jeesukseen ei tee meistä synnittömiä, mutta armahdettuja syntisiä kylläkin. Raamattu kieltää, ettei saa tehdä tahallaan syntiä. Raamatun mukaan armahdettu syntinen saa kerran päästä taivaaseen. Tarvii tehdä vaikkapa päivittäin parannusta synneistä, ettei sinne ”synnin reppuun” kerry painolastia.

Me uskovat ollaan valitettavasti liian usein sielunvihollisen koukuttamia, emme jaksa iloita, olla rehellisiä, olla ystävällisiä, hyvä sydämisiä ja rakastavia. Me joskus tarvomme samassa suossa toisten kanssa. Kun meidän tulisi olla Jumalan Hengen johdatettavana ja täynnä iloa, rakkautta, ystävällisyyttä, hyvyyttä, kaiken kestävää kärsivällisyyttä ja rauhaa kaiken myllerryksen keskellä. Rukoillaan joka iikka, että me saisimme olla yhä enemmän Jumalan mielen mukaisia ja rakastavia kristittyjä. Näin me yhdessä muutumme sen kuvan kaltaiseksi, joksi Jumala on meidät luonut ja tarkoittanut. Me haluamme hyljätä maalliset himomme ja seurata täysillä Jeesusta.

Raamattu opettaa jotain tällaista; ette pääse taivaaseen, sanomalla Herra, Herra. vaan se, joka tekee Taivaallisen Isän tahdon. Ja Taivaan Isän tahto on, että me uskomme Jeesukseen.

Paavalin kirje Roomalaisille 10: 9. Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. 10. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen. 11. Kirjoituksissa sanotaan: ”Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.” 12. Juutalaisen ja kreikkalaisen välillä ei ole eroa. Kaikilla on sama Herra, ja häneltä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen. 13. Onhan kirjoitettu: ”Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.” 14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? 15. Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: ”Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!” 16. Mutta kaikki eivät ole olleet evankeliumille kuuliaisia. Jesaja sanookin: ”Herra, kuka on uskonut meidän sanomamme?” 17. Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana. (Raamattu Pyhän Hengen avaamana ja valaisemana).

Matt. 7: 21. Jeesus sanoo: ”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

Suosittelen lukemaan ajatuksen kanssa koko Jeesuksen vuorisaarnan, Matteuksen evankeliumin luvut 5 – 7.

Joh. 6: 40. Minun Isäni tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä. Viimeisenä päivänä minä herätän hänet.”

Gal. 1: 3. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta, 4. joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan! 5. Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Aamen.

Miksi et sitten haluaisi taivaaseen – ihan oikeasti? Siinäpä se mutta onkin, kun sielujemme vihollinen, itse paholainen valehtelee meille mitä kummallisempia asioita taivaaseen ja uskovaisiin liittyen. Meillä Jeesukseen uskovillahan on jo taivas, ikuinen elämä täällä maan päällä, MUTTA miten me sen uskomme ja elämme todeksi – siinä meillä onkin haastetta. Kannustakaamme toisiamme niin kauan kuin olemme matkalla iankaikkisuuteen.

Sielunvihollisen uskottelua on se, että kaikki pääsee taivaaseen, helvettiä ei ole olemassa, kaikki päättyy kuolemaan, jne… Mihin meistä katoa se henki, jonka Jumala puhalsi luodessaan Aatamin? Se henki haluaisi palata Jumalan tykö, mutta ……  pohdinnat jatkuvat ”seuraavassa numerossa”.

Siunausta tähän päivään.

JK. jos joku asia jäi askarruttamaan, niin kysy rohkeasti….