Mistä on kristityn ilo tehty?

Mikä onkin sinun elämäntilanteesi, niin voit ilahtua lähimmäisestä ja/tai Jumalan rakkaudesta. Älä vaan vaivu epätoivoon äläkä luovuta. Jumala kantaa, jos me pyydämme häneltä apua. Olisi myös fiksua kiittää Jumalalta saadusta avusta. Jotkut laittavat muistiin, mitä vastauksia he ovat saaneet Jumalalta, näin ne monet saadut vastaukset eivät pääse unohtumaan.

Mistä syntyy todellinen ja kestävä ilo? Hyvästä puheesta, lähimmäisen hyvästä teosta, vai Jumalan ylistämisestä ja kiittämisestä?

Muistan kuulleeni sanonnan; ”ilo pintaan, vaikka sydän märkänis”.

Iloa ei kannata pusertaa väkisellä, silloin se on teennäistä eikä ole aitoa, MUTTA Jumalan avulla saatamme kokea hetkittäistä iloa, vaikka olisi elämässä kuinka vaikea tilanne tahansa. Jumala on suurempi kuin sinun ja minun vaikeudet.

Minua rohkaisee ja lohduttaa Raamatun sanat niin valtavan paljon, etten malta olla niitä laittamatta näihin kirjoituksiini. Toivon, että sinä myös koet runsaasti lohdutusta Raamatun äärellä, vaikkakin Raamattu jossain kohtaa ojentaa meitä Kristustielle ja se kirpaisee meidän omaa itsekästä luontoamme. Jatkakaamme kaikesta huolimatta Raamatun lukemista.

Nyt luemme, mitä Raamattu sanoo iloitsemisesta. Kirje Filippiläisille 4: 4. Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! 5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. 6. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. 7. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. 8. Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen. 9. Tehkää sitä, mitä olette minulta oppineet ja vastaanottaneet, mitä olette minulta kuulleet ja minusta nähneet. Silloin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.

Koska me jälleen on sorruttu pahoihin ajatuksiin jne…, niin parannuksen teon jälkeen syntien anteeksisaamisen kokemus tuottaa todellisen ja syvän ilon, jota kukaan ei voi ottaa pois.

Oletko kokenut tuota iloa?

Jos olet kokenut tuota iloa, joka tulee siitä, että on saanut anteeksi joka ikisen synnin, niin hei haloo, miksi et tänäänkin tunnustaisi syntejäsi ja tekisi Jumalan edessä parannusta? Pyydä, että saisit luopua entisestä elämästä ja tilalle saisit Jumalan antaman elämän. Siitä se vasta ilo kumpuaa….

No, sielunvihollinenhan se yrittää, että me unohtaisimme pitää perustukset kunnossa.

Sitten vaan rakentamaan taitavan rakentajan tavoin Pyhän Hengen temppeliä Jumalan antamin avuin ja voimin.

Saa kommentoida: keijonblogi123 ( at) gmail.com