Onko Jumala hyvä?

Mietitäänpä vähän, mitä sinun mielestä tarkoittaa, että joku ihminen tai asia on hyvä? Tarkoittaako se sitä, että joku esine tai ihminen on hyvä vain minua varten? Mielestäni lähtökohtaisesti meidän tulisi olla hyviä toisille.

Minä olen kokenut hyvin monesti, että antaessaan saa – eli kun teen palveluksen toiselle, minulle itsellekin tulee hyvä mieli.

Sanotaan usein, että asialla on monta puolta, hyviä ja huonoja puolia.

Niin Jumalassakin on ainakin kaksi ”puolta”, hän rakastaa kaikkia ihmisiä – luotujaan, mutta vihaa syntiä. Tarkennan, Hän RAKASTAA SYNTIÄ TEHNYTTÄ ihmistä – olinpa sitten siivosyntinen tai varsinainen rötöstelijä – vaikka Hän vihaa syntiä.

No, miten tämä yhtälö ratkaistaan, Jumala rakastaa kaikkia, mutta me kaikki olemme tehneet enemmän tai vähemmän syntiä – ja olemme rikkoneet Jumalan hyvää suunnitelmaa vastaan.

Mitä meidän tulee tehdä? Ensinnäkin pyytää Jumalalta anteeksi, sitten jos olemme rikkoneet lähimmäisiämme vastaan sanoin tai teoin, niin meidän tulee sopia hänen kanssaan asiat.

Miksi kaikkivaltias Jumala sallii pahuuden rehottaa maailmassa? Ei Jumala ole diktaattori, joka määrää… vaan tässä maailmassa toimivat luonnon omat lait – paha saa palkkansa. Ihminen itse on omilla valinnoillaan, itsekkyydellään ja ahneudellaan saanut maailman tasapainon järkkymään. Ei Jumala ole keksinyt sota-aseita, ei pyhän ja puhtaan seksuaalisuuden muuttamista luonnottomaksi, ei ilmastoa kohtuuttomasti lämmittäviä prosesseja – kyllä ihmisen peukalo on ollut monessa mukana.

Mutta tärkeintä on, että kaikille katuville Jumala antaa armonsa ja anteeksiantamuksensa. Me saamme rukouksessa mennä Taivaan Isän syliin, ja hän kuulee ja vastaa meille. Jos sinun lapsuudessasi ei ollut tapana pitää lasta sylissä, niin Taivaallisella Isällä on yli ymmärryksen käyvä hyväksyvä syli, johon saat käpertyä. Monet ovat itkeneet ilon kyyneleitä siinä sylissä.

Raamatun alkulehdillä kerrotaan paratiisista ja kuinka ensimmäiset ihmiset mokasivat ja joutuivat pois paratiisista, mutta Jumala ei ”luovuttanut” meitä lopullisesti pahan valtaan vaan meillä on Jeesuksen ristin kuolemaan ja sovitukseen uskomalla pääsy Taivaan iloon. Siellä on varmasti sellaiset karkelot, että parhaimmatkin TTK esiintyjät kalpenevat. Meillä on ite kullakin omat hommamme ennen kuin pääsemme nauttimaan Taivaan iloista, sitä odotellessa tehkäämme sitä mitä Jumala Raamatussa meitä kunakin päivänä rohkaisee ja kehottaa. Toisin sanoen, elämme suhteessa Jumalan kanssa, niin me voimme puhua rukouksessa Jumalan kanssa. Hän johdattaa meitä Pyhän Henkensä kautta yksilöllisesti.

Jumala on älyttömän hyvä. Siunausta elämääsi.

keijonblogi123 (at) gmail.com