Kiitollisuus, onko siihen aihetta – tämmöisenä aikana?

Tuli mieleeni erään laulun sanat: 1. Paljon ois aihetta lapsella kiittää. Jumalan lahjoja kaikille riittää. Päivä jo yksikin aamusta varhain iltahan ehditty lahja on parhain.

2. Kauniina nauhana vuosien päivät, helmenä jokainen muistoksi jäivät. Elämän päivien ketju on kallis, niistä ei yhdenkään kadota sallis.

3. Lapsonen siis kätes yhtehen liitä. kaikista päivistä Jeesusta kiitä. Aina se muistaos: tänään on juuri, varattu sinulle siunaus suuri.

Entä jos Sinun elämässä on kohtuuttoman paljon vastoinkäymisiä?

Voiko niistä kiittää? Jos pystyy ajattelemaan, että onko näillä minun vastoinkäymisilläni jokin opettava vaikutus elämääni, niin silloin saattaa tulla hetkiä, että kiittää vaikeuksien vaikutuksesta tehdystä elämän suunnan muutoksesta. Kirjoitan samalla myös itselleni; ei elämästä selviä hengissä, vaan meidän tulee joka päivä ottaa ns. ristimme ja kulkea päivä kerrallaan eteenpäin. Meillä monilla on luotettavia Jumalaan uskovia ystäviä, joiden kanssa on turvallista jakaa tuskaisiakin asioita ja viedä yhdessä rukouksessa ne Jumalalle tiettäväksi.

Ja sitten taas niin rakkaasta Raamatusta muutama jae Uudesta testamentista. 1 Tess. 5:13.  …. Eläkää rauhassa keskenänne. 14. Kehotamme teitä, veljet: ojentakaa kurittomia, rohkaiskaa arkoja, tukekaa heikkoja ja olkaa kaikkia kohtaan kärsivällisiä. 15. Katsokaa, ettei kukaan maksa pahaa pahalla. Pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille ihmisille. 16. Iloitkaa aina. 17. Rukoilkaa lakkaamatta. 18. KIITTÄKÄÄ kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta. 19. Älkää sammuttako Henkeä, 20. älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. 21. Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. 22. Pysykää erossa kaikesta pahasta. 23. Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. 24. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa.

Tuo viimeinen jae on tosi lohdullinen – ota se itelles; Jumala joka kutsuu Sinua, on uskollinen ja pitää lupauksensa. Anna elämäsi kaikkine vaikeuksinesi Jumalan haltuun.

Vielä lopuksi, jos jaksat lukea / laulaa, lohdullisen virren 389 sanat:

1. Jumalan haltuun anna, nyt tiesi, tarpeesi, ja Herran huomaan kanna surusi, murheesi. Hän, joka sinut loi, sinulle hengen soi, tarpeesi kaikki tietää. Hän auttaa tahtoo, voi.

2. Niin heitä haltuun Herran, ristisi, vaivasi, ne armossansa kerran hän kääntää parhaaksi. Ennen kuin luuletkaan hän ehtii auttamaan, ja ristit, tuskat, vaivat hän poistaa aikanaan.

3. Lujasti mieleen paina ja älä unohda: on lapsillensa aina laupias Jumala. Hän uskovaisiaan ei hylkää milloinkaan, vaan huolen heistä kantaa, on heidän suojanaan.

4. Siis Herran tietä kulje vakaana uskossa ja sydämesi sulje maailman himoilta. Ja armahtajaasi vain luota alati. Jos mikä täällä kohtaa, hän kulkee kanssasi.

5. Jos joudut epäilyksiin, kun murheet saartavat, niin Herran kädet yksin sinua kantavat. Kaikissa vaiheissa on Herra turvana. Hänelle kiitos olkoon armonsa avusta!

Siunausta Sinulle, jos haluat anna palautetta; keijonblogi123@gmail.com