Kristus on ylösnoussut!

Pääsiäispäivänä riemu kaikuu kaikkialla: Kristus on ylösnoussut! Pääsiäisen sanoma on kristillisen uskon ydin ja perusta. Enkelin viesti saavuttaa tyhjän haudan edessä seisovat opetuslapset. Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta, jotka ovat kuolleet. Hän on voittanut kuoleman, synnin ja kadotuksen vallan. Ylösnousemus vahvistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.

Matteuksen evankeliumi 28:1–8

Sapatin päätyttyä, viikon ensimmäisen päivän koittaessa, tulivat Magdalan Maria ja se toinen Maria katsomaan hautaa. Äkkiä maa alkoi vavahdella ja järistä, sillä Herran enkeli laskeutui taivaasta. Hän tuli haudalle, vieritti kiven pois ja istuutui sille. Hän oli hohtava kuin salama ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi. Vartijat pelästyivät häntä niin, että alkoivat vapista ja kaatuivat maahan kuin kuolleet.

Enkeli kääntyi naisten puoleen ja sanoi: ”Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista, niin kuin itse sanoi. Tulkaa katsomaan, tuossa on paikka, jossa hän makasi. Menkää kiireesti sanomaan hänen opetuslapsilleen: ’Hän on noussut kuolleista. Hän menee teidän edellänne Galileaan, siellä te näette hänet.’ Tämä oli minun sanomani teille.”

Naiset lähtivät heti haudalta, yhtaikaa peloissaan ja riemuissaan, ja riensivät viemään sanaa Jeesuksen opetuslapsille.

Kristus on ylösnoussut! Tänään saat riemuita ja juhlia rauhassa!

Valo loistaa pimeän keskellä kirkkaammin kuin koskaan aikaisemmin sitten luomisen päivien. Jeesuksen seuraajien mielet alkavat myös valaistua. Seuraavina päivinä Jeesus avaa heidän mielensä ymmärtämään Jumalan suunnitelman maailman pelastukseksi.

Rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys… Kaikki tuo on Pyhän Hengen hedelmää (Kirje galatalaisille. 5:22-23). Kaikki tuo voi avautua meille yhdessä hetkessä ja samalla se avautuu askel kerrallaan.

Hyvää pääsiäistä!!