Kuka on sinun ystäväsi?

Onko sinulla oikeasti ystävää, jolle voit kertoa kaikki asiasi?

Keneen voit luottaa? Onko sinun luottamustasi petetty?

Joillakin meistä on ystävä /viä, johon voi luottaa ja joka osaa kuunnella ja rohkaista. Olenko kertonut hänelle, kuinka tärkeä hän on minulle? Ystävyys ei ole itsestään selvyys, vaan se on vastavuoroisuutta ja ystävyyttäkin tulee hoitaa. Se on kuin kasvi, jota tulee kastella ja lannoittaa. Näin se pääsee kukoistamaan.

No, mitäs sanoo Wikipedia ystävyydestä; Ystävyys on vapaaehtoinen ja tasa-arvoinen suhde, jonka osapuolet viettävät usein vapaa-aikaansa yhdessä ja keskustelevat henkilökohtaisista asioistaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Yst%C3%A4vyys

Raamatussakin puhutaan ystävyydestä. Sananlaskujen kirja 16:24 Ystävän sanat ovat nuorta hunajaa: makeat mielelle, virvoittavat ruumiille. JA Sananlaskujen kirja 17:17 Ystävän rakkaus ei koskaan petä, veli auttaa veljeä hädän hetkellä.

Johanneksen evankeliumi 15: 10. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. 11. ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. 12. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. 13. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. 14. Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. 15. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. 16. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. 17. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.

Edellä luetussa Jeesus sanoo meitä ystävikseen. Häh….

Olenko minä Jeesuksen ystävä? Mitä tarkoittaa olla Jeesuksen ystävä? Enhän minä näe häntä. Hänhän on Jumalan poika, miten hän voi alentua minun ystäväkseni?

Älä pohdi liian vaikeita, nimittäin Raamattu sanoo, että Jeesus tahtoo olla meidän ystävämme, näin se vaan on. Jae 14. paljastaa miten me olemme Jeesuksen ystäviä, tekemällä sen mitä hän tahtoo. Mistä tiedän mitä Jeesus tahtoo? Raamatussa, evankeliumeissa, Jeesus kertoo elämästään ja tahdostaan. Lukemalla Raamattua saamme selville, miten tulla Jeesuksen ystäväksi ja pysyä hänen ystävänään. Hän lupaa meille paljon; ”Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte”.

Tahdon pysyä Jeesuksen ystävänä, iankaikkisesti. Se on vaan niin mielenkiintoista olla Jeesuksen ystävä, valitettavasti se ei aina näy eikä kuulu päällepäin. Ja kun elämässä ei ole sattumia, elämän vaiheet ovat rikkaus taivastiellä. Taivas häämöttää….