Onko minulla / sinulla pelastusvarmuus?

Mitä tarkoittaa pelastusvarmuus. ”Pelastusvarmuus on henkilön varmaa käsitystä, että hän pelastuu eli välttää kadotuksen ja pääsee taivaaseen”. (Wikipedia).

Pelastusvarmuus syntyy siitä, että joka päivä elää tietoisena syntien anteeksiannosta. Pelastusvarmuus on sitä, että uskova tulee yhä vakuuttuneemmaksi Jeesuksessa Kristuksessa lahjoitetusta pelastuksesta, Jumalan rakkauden ja armon täydellisyydestä.

Kun Pyhä Henki puhuu sinulle omassatunnossasi, niin sinun oma hurskautesi – omilla hyvillä töillä pelastusta yrittävä – murenee. Olemme syntisiä syntiinlankeemuksen seurauksena, olemme tottelemattomia, Jumalasta etääntyneitä. Syntiin ei päde mikään muu kuin syntien anteeksiantamus. Siis pelkkä elämän ryhtiliike ei auta, vaan Jeesuksen sovitustyö puhdistaa omantuntomme.

Ripistä puhutaan vähän ääneen, mutta kun synti / synnit alkavat painaa omaatuntoa, niin on hyvä keskustella ja rukoilla jonkun uskovan kanssa ja saada synninpäästö. Mikäli koet syntien (huonojen tekojen / tekemättä jättämisien) painon sydämessäsi, niin kehotan nopeasti sopimaan asiat Luojasi ja Jeesuksen kanssa.

Anteeksiantamuksella on niin valtava voima, että voittaa kaikki maailman voimat. Se muuttaa sinut, antaa ilon ja rohkeuden elää täyttä elämää – jota maailman huvitukset eivät anna. Se antaa sinulle elämän mielekkyyden, tarkoituksen elää ja lopuksi me saamme bonuksena iankaikkisen elämän Taivaassa.

Valitettavasti meistä uskovista ei aina näy se ilo, rauha, vapaus, rohkeus elää, mikä meillä on olemassa – teemme väärin, kun pidämme sen piilossa sisimmässämme. Kysy rohkeasti tuntemaltasi uskovalta, miksi kannattaa elää.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole varma saatko anteeksi syntisi / pääsetkö taivaaseen, niin rukoile Jumalalta siihen vastausta – tulet sen saamaan. Matt. 7: 7. Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. 8. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

Vinkki: laita ylös rukouksesi ja myös ne vastaukset, jotka sait. Näin voit, sielunvihollisen hyökätessä ja epäuskoa kylväessä ajatusmaailmaasi, torjua syytöksen. Siunausta elämääsi. T. Keijo