Mihin olen/olet sitoutunut?

Mitkä arvot minua ohjaavat? Oletko uskollinen arvoillesi, vai heilutko laidasta laitaan?

Matt. 6:19. Jumala ja mammona

”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. 20. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. 21. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi. 22. ”Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on terve, koko ruumiisi on valaistu. 23. Jos silmäsi ovat huonot, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, millainen onkaan pimeys! 24. ”Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa.

Niin kuin Jeesus sanoi: Matt. 6:21. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

Ohjaako minua Raamattuun sitoutunut omatuntoni, vai haluanko elää mielitekojeni ja ympäristön arvojen mukaisesti. En halua pahoittaa kenenkään mieltä, yritän olla kaikille mieliksi – niin.  

Kuulostaa varmaan vanhanaikaiselta, että pitäisi sulkea silmät maailman himoilta ja houkutuksilta. Mihin me voimme panna silmämme, kun näemme ympärillämme seksuaalisia houkutuksia, mielenkiintoisia vaihtoehtoja? Kaikkea tätä tuottavat erilaiset ihmiset ja informaatiokanavat.

Miten voimme suojella itsemme kaikilta ympäriltä tulevilta tuhoavilta asioilta. Ei siinä kaikki, meidän sisältämme nousevat myös tosi pahat ajatukset, mielikuvat, halut ja himot.

Jumala on luonut meihin tunteet. Se on tosi hyvä asia. Miten me ilmaisemme tunteita, ratkaisee paljon, miten me elämme. Tunteet eivät ole oikeita eivätkä vääriä, vaan se mitä me tunteiden vallassa teemme, se joko hyvää tai pahaa.

Sielujemme vihollinen osaa ovelasti ohjailla meidän tunteiden ilmaisua. Esimerkiksi, jos meitä on kohdeltu väärin tai vihollinen on saanut meiltä ”pikkurillin”, niin me saatamme omista vinoutuneista asenteista johtuen ilmaista tunteitamme väärillä keinoilla. Esim. seksuaaliset tunteemme ja tarpeemme saatamme ilmaista lähimmäisiämme kohtaan siten, ettei se ole Jumalan mielen mukaista. Näistä ja kaikista muistakin synneistä meidän on tehtävä parannusta.

No, miten me sitten osaamme elää, niin ettei tule sanomista?

Lue Raamattua säännöllisesti, opettele jakeita ulkoa, pidä yhteyttä muihin samoja arvoja kunnioittaviin ihmisiin, käy seurakunnan kokoontumisissa, rukoile itse ja rukoilkaa ystävien kanssa yhdessä (vaikka puhelimessa). Näin sinä vahvistut uskossa, sinussa alkaa kasvaa Hengen hedelmää,

Vaikka olenkin kristitty, niin minunkin täytyy (joka päivä) uudistua mieleltäni ja hengeltäni.

Paavalin kirje Efesolaisille 4: 17. Vanha ja uusi minä

Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, 18. heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita. 19. Heidän tuntonsa on turtunut, ja he ovat heittäytyneet irstailuihin sekä kaikenlaiseen saastaisuuteen ja ahneuteen. 20. Mutta ei teille ole Kristuksesta tällaista opetettu, 21. jos todella olette hänestä kuulleet, jos teille on opetettu se totuus, joka Jeesuksessa on. 22. Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. 23. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne 24. ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää.