Älä pelkää.

Minkälainen soppahan tämän kertaisesta blogitekstistä tulee.

En oo ensinnäkkään kokkimiehiä. En oo oikein kirjoittaja miehiäkään, mutta jotain aineksiahan tähän soppaan pitäisi laittaa. Sen verran minä tiiän, että täällä netissä on teitä hengellisesti nälkäisiä ihmisiä, jotka kaipaatte Hengenravintoa. Monet ovat saattaneet etukäteen pyydelläkin Jumalalta, että tämäkin blogin kautta tulisi hengellisesti ravituksi. Vaan minäpä en tiedä, että oottako te suolasen vai makian nälkäisiä. Jumala yksin tietää.

Kun nyt Korona-virus jyllää ympäri maailmaa, niin se luonnollisesti aiheuttaa meissä jokaisessa huolta huomisesta. Pelkoon ja hysteriaan meidän ei kannata vaipua. Jos me alamme pelätä liikaa, me lamaannumme ja saatamme tulla toimintakyvyttömäksi. Tarkoitukseni on nyt tässä maailman tilanteessa rauhoittaa ja lohduttaa – ei omin sanoin, koska ne minä koen liian köykäisiksi – vaan Raamatun sanalla.

Jesaja 41:8. Älä pelkää, Israel         Sinä, palvelijani Israel, Jaakob, sinä, jonka olen valinnut, sinä, ystäväni Abrahamin siemen, 9. sinä, jonka käteen minä tartuin, jonka minä toin maan ääristä ja kutsuin kaukaisimmista kolkista, jolle minä sanoin: ”Sinä olet palvelijani, minä olen sinut valinnut, en sinua väheksynyt” 10. – älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi – minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

Vaikka edellä puhutaan Israelista, uskon niin, että tuon voi omaksua omalle kohdalle jokainen kristitty. Jumala pitää meistä jokaisesta lapsestaan huolen. Vaikka meitä jokaista kohtaa kuolema joskus, niin meidän ei kannata pelätä, vaan rukoilla apua ja voimia tähän hetkeen. Meitä kehotetaan elämään päivä kerrallaan – ihan tosi.

Sitten toinen usein käytetty Raamatun kohta on Psalmien kirjasta luvussa 91: 1. Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, 2. sanoo näin: ”Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.” 3.  Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta. 4. Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. 5. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, 6. et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. 7. Vaikka viereltäsi kaatuisi tuhat miestä ja ympäriltäsi kymmenentuhatta, sinä säästyt. 8. Saat omin silmin nähdä, miten kosto kohtaa jumalattomia. 9. Sinun turvanasi on Herra, sinun kotisi on Korkeimman suojassa. 10. Onnettomuus ei sinuun iske, mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi. 11. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, 12. ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen. 13. Sinä poljet jalkoihisi leijonan ja kyyn, tallaat maahan jalopeuran ja lohikäärmeen. 14. Herra sanoo: ”Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun. Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä. 15. Kun hän huutaa minua, minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan. 16. Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä, hän saa nähdä, että minä autan häntä.”

Laitan tähän loppuun erään virren sanat.

Virsi 318. 1. Jeesus, sä ainoa heikkojen auttaja, anteeksiantaja uupumaton! Pyhyys ja puhtaus, rakkaus, virvoitus, totuus ja armahdus sinussa on.   2. Kun uuvun, haavoitun, huomassas, Herra, sun, suuren ja siunatun, levätä saan. Toiset jos hylkäävät, kasvosi lempeät puoleeni kääntyvät rohkaisemaan.                    3.Herrani, armahda, ohjaa ja taivuta, minne ja milloinka tahtosi vie. Neuvoilla Henkesi valaise mieleni. Tee, Jeesus, rakkaaksi ristisi tie. 4. Ainoa puhtaus, syntisen uskallus, tuskassa lohdutus: pyhyytesi. Vaatteeksi anna se! Ohjaa ja varjele jokainen askele, Jeesukseni.