Pyhä Henki, osa 1

Tuttu aihehan tämä on meille kaikille? Virsi 484:1. Totuuden Henki, johda sinä meitä, etsiessämme valkeuden teitä. Työtämme ohjaa, meitä älä heitä, tietomme siunaa.

Pyhä Henki kirkastaa Kristusta. Ilman Pyhää Henkeä, me emme opi tuntemaan Jeesusta.

Katekismus: Pyhä Henki on nimensä mukaisesti Pyhittäjä, joka tekee syntisistä ihmisistä pyhiä. Hän avaa sydämemme kuulemaan Jumalan sanan, tuntemaan Kristuksen ja turvautumaan Jumalan lupauksiin. Pyhän Hengen vaikutuksesta ihminen tulee Jumalan armolahjoista osalliseksi, alkaa rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiään. Kaiva esille katakismus ja lue sitä!

Pyhityksestä.

Minä uskon Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksisaamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

Mitä se on?                                                                                                           

Minä uskon, etten minä voi omasta järjestäni enkä voimastani uskoa Jeesukseen Kristukseen, Herraani, enkä tulla hänen tykönsä; vaan Pyhä Henki on kutsunut minua evankeliumin kautta, valistanut minua lahjoillaan, pyhittänyt ja varjellut minua oikeassa uskossa; niin kuin hän koko kristikuntaa maan päällä kutsuu, kokoaa, valaisee, pyhittää ja Jeesuksessa Kristuksessa varjelee uskossa; jossa kristikunnassa hän antaa minulle ja kaikille uskovaisille joka päivä kaikki synnit runsain määrin anteeksi, herättää viimeisenä päivänä minut ja kaikki kuolleet ja antaa minulle sekä kaikille uskoville Kristuksessa iankaikkisen elämän. Tämä on varmasti totta.

Joh. 16: 7. Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja (Pyhä Henki) voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, 8. ja hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio.

Pyhä Henki paljastaa synnin ja tuomion! Ihmisellä on aina ollut vihollinen, langennut enkeli, joka houkuttaa meitä pois Jumalan luota. Kuka tänä päivänä määrittää mikä on syntiä? Onneksi meidän ei tarvitse määrittää mikä on syntiä ja mikä ei, Raamattu on jo tehnyt sen.

Raamattu lupaa, että Jeesuksen sovitustyön kautta saamme uskoa kaikki syntimme anteeksi ja alkaa elämään uutta elämää Jeesuksen kanssa. Tämä uusi elämä on käytännössä sitä, että rukoilet, luet Raamattua, pidät yhteyttä toisiin uskoviin ja käyt ehtoollisella. Jos Pyhä Henki vähänkään muistuttaa sinua joistain asioista, jotka eivät ole Jumalan mielen mukaisia – tee parannus. Hyvä omatunto on paras pään alunen 🙂 Hyvää matkaa….