Enkeli ja Maria

Viime sunnuntain (27.3.2022)evankeliumitekstissä puhutaan Jeesuksen äidistä, Mariasta ja kuinka enkeli ilmestyi nuorelle naiselle. Luukkaan evankeliumi 1. Enkeli lupasi Marialle, että hän synnyttää Jeesuksen. Jeesus on syntynyt, se asia on kunnossa.

No, miksi Jeesus syntyi? Jumalan suunnitelma oli tarjota pelastusta hänessä kaikille ihmisille ja siksi Jeesus kuoli ristillä.

Kirjoitan otteita sunnuntain evankeliumitekstistä, kuinka me voisimme tänä päivänä kohdata arjessa Jumala ja Jeesus Pyhän Hengen avulla enkelillä tai ilman – ihan omassa elämämme arjen touhuissa.

Jae 34. Maria kysyi enkeliltä: ”Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon.”

Minähän olen tavallinen kirkossa kävijä, enhän minä voi mitään ihmeellistä saada. MUTTA, mehän olemme kaikki hänen luomiaan ja Jeesuksen lunastamia, kunhan vain suostumme Jumalan juoksupojiksi ja – tyttäriksi. Jumalan puolella EI ole mitään estettä. Hän haluaa antaa meille kaikki taivaalliset lahjansa. Mikä estää minua tai sinua olemasta koko sydämisesti Jumalan tahdon toteuttajana?

”Miten se on mahdollista? Maria kysyi enkeliltä. Yritän vastata siihen tässä kirjoituksessa.

Jae 35. Enkeli vastasi: ”Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi.

Kun olemme tehneet hyvän sopimuksen Jumalan kanssa, niin meidän sydämessämme on Pyhä Henki. Olemme antaneet Jumalalle koko elämämme.

Toisinaan koemme, että Jumala on lähempänä meitä ja välillä taas koemme, että Jumala on kauempana. Totuus on kuitenkin, että Hän ei jätä meitä, jos me emme jätä Häntä. Jumala on hyvä.

Pyhä Henki voi tehdä meidänkin elämässämme ihmeitä. Olet saattanut kokea varjelusta – läheltä piti tilanteita, suoranaista varjelusta, Hän on saattanut tuoda mieleesi asioita, joita et ole ns. omasta päästäsi keksinyt. No, niin – mitäs sanot, Jumalahan toimii sinun elämässäsi.

Haluan rohkaista sinua elämään yhä enemmän Jumalan johdatuksessa. Käytä yhä enemmän ajastasi rukoukseen, Raamatun lukemiseen, hengellisen musiikin kuunteluun – toisin sanoen, seurustele enemmän rakastavan Taivaallisen Isän kanssa.

Maria näki enkelin, mutta me voimme sielun silmin nähdä kuitenkin jotain Jumalan kirkkaudesta. Niin kuin tekstissä sanottiin: korkeimman voima peittää sinut.

Tästä Jumalan lähellä olosta syntyy jotain hyvää. Niin kuin Marian lapsi Jeesus oli Pyhä, niin sinun elämässäsi alkaa virrata iankaikkisen elämän virrat, virran varrelle kasvaa hedelmäpuita ja sinä saat Jumalan armosta ottaa vastaan Jumalan antamia hedelmiä, lahjoja. Olet hyvän välikappale.

Kun sisälläsi alkaa kuplia, saattaa tulla mieleen erilaisia asioita ja suustakin saattaa tulla outoja sanoja, niin se on vaan merkki, että olet Jumalan hoidossa.

Niin kuin Maria lähti iloisena ja innoissaan muutaman päivän kuluttua Elisabetin luokse kertomaan tästä ihmeellisestä asiasta, niin rohkaisen sinua myös kertomaan toisille uskoville ja myös seurakunnassa, mitä kaikkea Jumala on armossaan sinulle tehnyt. Jumalan lahjoja ei oikein saisi pitää salassa, vaan ne kuuluvat seurakunnan yhteyteen. Ole vaan rohkea. No, nyt suomalainen ajattelee, sinä, etten voi kertoa Jumalan lahjoista toisille, koska toiset saattavat ajatella, että mitähän se luulee itsestään. Ei se näin mene. Kyllä Jumala kukkonsa ja kanansa kynii.

37. Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.” Silloin Maria sanoi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Uskotko sinä, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta? Mietipä…

Entä jos et uskokaan, että Jumalalle on kaikki mahdollista, vaan epäilet hänen hyvää tahtoaan, niin rohkaisen sinua testaamaan, Jumala kestää sen.

Jos taas uskot, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta, niin elä sen totuuden kanssa. Luota siihen koko painollasi, että Jumalalle on kaikki mahdollista. Älä anna sielunvihollisen kuiskuttaa korvaasi, että eihän se minun elämässä kuitenkaan toteudu. Kyllä se muille ….

Rukoile rohkeasti, uskossa, ollenkaan epäilemättä. Näin Raamattu meitä kehottaa. Rukoillessasi rukoile myös täsmärukouksia, niin saat täsmävastauksia. Se on ihmeellinen tämä, langaton yhteys Jumalan ja meidän välillä.

Luuk. 11: 9. ”Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. 10. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. 11. Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? 12. Tai skorpionin, kun hän pyytää munaa? 13. Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.”

Voidaanko me sopia, että meistä jokainen voi omassa rauhassa kysyä Taivaan Isältä, että mitä hän haluaa minun tietävän, tekevän tai miten hän rohkaisee minua tekemään Hänen tahtonsa.

Ollaan kuten Maria taipuvaisia Jumalan edessä ja sanokaamme Marian tavoin:

”Minä olen Herran palvelija. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”